De hond die licht gaf (6+) / Eendje (6+)

 

De hond die licht gaf ( 6+) co productie met Max Tak

Speellijst en info klik hier


Eendje (6+) Een komische reportage over een verwarde eend

Voor boekingen klik hier voor Nora Duijf (Max Tak/ Buro Saai)

evenement

Eendje (6+) is een muzikale en vrolijke ode aan de buitenstaander. Over nergens bij horen en anders zijn. Over nieuwsgierig blijven en jezelf worden. Losjes gebaseerd op het sprookje Het lelijke jonge eendje.

Dankzij de sociaal wat onhandige journaliste Pia maakt het publiek in Pia’s gloednieuwe radioprogramma “Pia op pad” kennis met Dobber. Dobber is nog nooit op de radio geweest, want Dobber is geboren als een eend. Een eend met een verhaal, dat volgens Pia schreeuwt om een radio-reportage. Dobber weet namelijk niet of hij wel een eend is. Is hij niet een mens? Of iets er tussenin? Om een antwoord te vinden op deze prangende vraag vertrouwt hij ons en Pia zijn levensverhaal toe. Wat volgt is een spannende en muzikale roadtrip op zoek naar Het Grote Geluk, aan de hand van kleurrijke en hilarische scènes uit een eendenleven vol pech en ongeluk.


pers:
★★★★ Scènes
“Van Zeben is een uitstekend poppenbespeler, en zet die kwaliteit niet alleen in voor de nodige hilariteit, maar durft expliciet verstilde scènes neer te zetten.” “Van Zeben schreef haar voorstelling samen met Marije Gubbels die ook regisseerde. Het is een prachtig, subtiel gelaagd verhaal geworden waarin ze talloze rollen speelt, veelal met poppen. Het simpele decor is creatief met erg leuke vondsten. De festivalvoorstelling is een fraai pleidooi voor non conformisme.  Eendje zal in een vernieuwde, uitgebreidere vorm in seizoen 2018/19 in de theaters te zien zijn. Warm aanbevolen.”

★★★★ Musicalworld
“Eendje begon als voorstelling op de Parade. Deze al zeer geslaagde voorstelling is nu knap uitgebreid tot een boeiende voorstelling van een uur. Theater zoals theater bedoeld is: fantasievol, creatief en humoristisch, met een onderliggende boodschap.”

★★★★ Theaterparadijs
“van Zeben heeft een belangrijk en mooi onderwerp fantastisch vertaald naar een warme, avontuurlijke en meeslepende familievoorstelling. De uitvoering is klasse. Van begin tot eind is Eendje een genot om naar te kijken en dat merk je aan het enthousiasme en het medeleven in de zaal. Een vreemde eend in de bijt zijn is cool! En dat gevoel weet deze voorstelling haarfijn over te brengen.”


credits:
spel, tekst Kim van Zeben
regie en tekst Marije Gubbels
vormgeving Marlies Schot
lichtontwerp Desirée van Gelderen
poppen Tamar Stalenhoef & Marlyn Coetsier
dramaturgie Manon Wittebol
techniek Johan de Koeijer & Nienke Tjallingii
muziek Kim van Zeben, Keez Groenteman & Timon Koomen
zakelijke leiding Nora Duijf
publiciteit Floyd Koster
met dank aan Yvon Weijers, Jochen Lange, Elmar Dekker, Servaes Nelissen, Sytske van der Ster, Caroline van Houten, Fonds Podiumkunsten, Janivo


De CD van Eendje!!

Wil je de avonturen van Pia, Dobber en alle figuren nogmaals beleven in de auto of thuis dan kan dat! Een grappige en spannende hoorspel-achtige cd met 7 liedjes uit de voorstelling, uiteraard met de rioolhit Lange Drol!

CD site

Voor €8,50 krijg je de CD thuis!
Klik hier voor meer info.